Kom we gaan

Lessons learned nr. 4

In september stond ik op het podium van Fuckup Nights The Hague. Mijn 4e lessons learned die ik daar deelde, deel ik graag met jullie. Vooral nu, omdat ik verwacht dat het voor velen herkenbaar is.

Soms is het een uitdaging om geconfronteerd te worden met nieuw, anders en je buiten je comfortzone bevinden. Mijn natuurlijke neiging is dan om te DOEN. Gelukkig weet ik door vallen en opstaan ondertussen beter:

“When you focus too hard on your target, you won’t get it. Focus on being”.

We zijn opgevoed, opgeleid en getraind om problemen op te lossen, prestaties neer te zetten en resultaten te bereiken. Hierdoor focussen we sterk op DOEN in plaats van op ZIJN.

Terwijl het soms EFFECTIEVER is om NIETS te doen. “To do without actually doing”, zoals dat zo mooi in het Engels verwoord is.

Dat betekent niet dat je passief moet zijn. Het betekent dat je je beter op het PROCES kunt richten i.p.v. op het resultaat. Hierdoor creëer je ruimte, tijd en mogelijkheden voor de juiste oplossing en het resultaat om te ontstaan en zich te kunnen ontwikkelen. Bijna als VANZELF.

Dus laat het gaan. Luchtigheid is de crux. Wees speels. Durf te proberen, oefenen en te ‘falen’. En als dat zou gebeuren, hoe erg is dat feitelijk?

Kinderen zijn een mooi voorbeeld in deze. Zij proberen, oefenen en falen continu. Maar. Uiteindelijk lukt het ze om die ongelooflijk ingewikkelde swish toch perfect te doen!

“Kijk dan mama, opeens lukte het!”

Lees meer https://eugeniesimon.com/executive-coaching

#OntelbareVlieguren #komwegaan #opeenslukthet #bijnaalsvanzelf #balans #persoonlijkeontwikkeling #effectiefleiderschap #zelfbewust

Author: Eugenie