Paradox

Lessons learned nr. 3

Starting UP or scaling UP? Slow DOWN first. Lekker paradoxaal, maar oh zó waar!

Tijdens mijn presentatie voor Fuckup Nights The Hague vertelde ik dat één van mijn inzichten was dat ik te weinig in mijn hangmat had gelegen.

De belangrijkste voorwaarde om je bedrijf succesvol te laten groeien is namelijk om eerst te VERTRAGEN. Je mist kritieke signalen als je té druk bent met alleen maar GAAN.

Dus heb ik geleerd momenten van reflectie te creëren en dat betekent leren v-e-r-t-r-a-g-e-n. Of zelfs STIL STAAN. Daarna ben ik in staat om te versnellen.


Laat je als ondernemer niet (ver)leiden door executiedrang, symptoombestrijding en instrumentele oplossingen. Dat is contraproductief. Heb het lef eerst terug te gaan naar het fundament van je organisatie. Dus eerst vertragen om daarna te kunnen versnellen. Vragen die hierbij passen zijn: wie is mijn bedrijf, hoe ziet het DNA er uit, wat is onze bedrijfsidentiteit?

Persoonlijk is het hetzelfde. Als je gas terug neemt, komt er ruimte om jezelf af te vragen of je doet wat je écht wilt, of je er energie van krijgt? En als het antwoord nee is, of “Ik weet niet wat ik wil…”, durf dan in die hangmat te gaan liggen en even ‘niets’ te doen zodat je dáár eerst achter komt.


#lef Wordt vervolgd.

Meer info op https://eugeniesimon.com/bedrijfsidentiteit-en-dna/

Author: Eugenie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *